Deze compacte USB Voltage en Ampère tester is een must have voor elke professional. Snelle diagnose van usb opladers of poorten, USB kabels testen en bepalen of de oplaadpoort of batterij van een toestel stuk is.
Voor al deze tests en metingen slechts 1 apparaatje: de USB Spanning en stroom detector met LCD
Gewoon de meter in je adapter, oplader of powerbank steken en de gewenste kabel in de meter pluggen. Indien het bronapparaat spanning voorziet kan je de verschillende data aflezen.

USB Voltage en Ampère tester

Test 1: Wij zelf hebben de meter getest op een powerbank en onze reparatie voeding. Eureka, beide werkten. We konden netjes aflezen dat onze test powerbank tussen 5,11 en 5,14V voorziet. Onze reparatie voeding gaf stabiel 5,11V.

 Test1

Test 2: We sluiten een smartphone met lightning kabel aan op de meter. Volgende data konden we aflezen op het LCD van de meter. Het Ampèrage dat er nu vloeit van de bron naar het apparaat bedraagt 1,09-1,10A en daalt afhankelijk hoe vol de batterij van het op te laden toestel is.

Test2Test2-1

Welke handige tips geven we al mee:

  • Meter doet niets: de bron (oplader/adapter) is stuk of powerbank is leeg of stuk.
  • Voltage onder de 4,5V: duidt op een probleem met de lader of de powerbank geraakt leeg.
  • 0 A: Er vloeit geen stroom naar je toestel. Waarschijnlijk is de oplaadpoort of de oplaadkabel is stuk.
  • 0,3 - 0,4 A: Er vloeit te weinig stroom naar je toestel. Batterij is opgeladen of de batterij is stuk indien het apparaat niet kan ingeschakeld worden.
  • 0,8 - 1,4 A: alles OK!

Eventuele nuttige extra functies zijn het tellen in mAh van de verbruikte stroom en dit op 9 verschillende kanalen. Samengevat je kan indien gewenst het verbruik van 9 verschillende toestellen bijhouden en met een snelle omzetting met de courante energieprijs de kost berekenen per toestel.

De USB Voltage en Ampère tester: Echt een must have voor de ideale snelle diagnose!