Apple reparatie     Samsung reparatie     Nokia reparatie     Sony Xperia reparatie     OnePlus reparatie   Huawei reparatie

Language: Nederlands
Language:

ONS ADVIES OVER POWERBANKS.

Wil je steeds bereikbaar zijn? Dan is een powerbank de ideale oplossing, deze extrene accu voorziet je mobiele apparaat van de nodige stroom op plaatsen waar er geen electriciteit voorziening is. De Powerbank laad je thuis gewoon op en je neemt hem mee waar je maar wil om bijvoorbeeld je telefoon weer op te laden (tot meerdere malen)! Hieronder enkele tips voor de aankoop van je powerbank.

Powerbank

Geschikt voor welke apparaten?

Afhankelijk van de capaciteit van de powerbank is deze meer of minder geschikt om bepaalde apparaten op te laden. De prowerbank ka in principe je smartphone of tablet één tot meerdere keren (deels) opladen. Om er zeker van de zijn dat je toestel voldoende kan opgeladen worden om weer een tijdje op eigen batterij verder te kunnen wordt er een onderscheid gemaakt tussen powerbanks geschikt voor smartphone, tablet en zelfs laptop. Zo goed als alle powerbanks zijn geschikt voor het opladen van bijvoorbeeld digitale camers, mp3-speler en smartwatch.

Powerbanks geschikt voor:
Smartphone
Tablet
Laptop

Welke capaciteit heb je nodig?

De capaciteit van een powerbank kan je steeds in onze productsheet terug vinden, deze wordt uitgedrukt in Milli Ampère Uur (mAh). Dit geeft de capaciteit of kracht weer waarover de powerbank beschikt op je apparaat weer op te laden. Ben je op zoek naar een powerbank om je smartphone in een noodsituatie snel deels te kunnen bijladen, dan kies je voor een lage capaciteit die < 2500 mAh mag zijn. Wil je liever je smartphone volledig kunnen opladen opteer je beter voor een powerbank van minimaal 5000 mAh. Vanaf 10000 mAh kan je meedere apparaten opladen, in sommoge gevallen kunnen er zelfs laptops mee geladen worden. Hieronder vindt je ons aanbod powerbanks per capaciteit:

Apparaat (deels) opladen (tot 5.000 mAh)
Apparaat volledig opladen (tot 10.000 mAh)
Apparaat meerdere keren opladen (meer dan 10.000 mAh)

Aansluiting van je smartphone of tablet?

Powerbanks voorzien van een USB-poort kan je vrijwel elk toestel (gedeeltelijk) opladen. Sommige powerbanks worden echter met een specifieke aansluiting geleverd voor bepaalde types smartphoners en/of tablets. Hieronder een klein overzicht van de meest voorkomende aansluitingen en bijhorende toestellen:

Micro-usb aansluitstuk (voor bijvoorbeeld veel Samsung, Nokia, Huawei en HTC toestellen)
Mini-usb aansluitstuk (voor bijvoorbeeld enkele HTC en Acer toestellen)
30-pins aansluitstuk (voor bijvoorbeeld iPhone 4S en iPad 2)
Lightning aansluitstuk (voor bijvoorbeeld iPhone 5, 5S & 5C en iPad 4, Mini, Air & Mini Retina)

Gelijktijdig meerdere apparaten opladen.

Om tegelijk meerdere apparaten op te laden kan je best kiezen voor powerbanks met meer dan één USB poort. De powerbanks met meerdere poorten beschikken doorgaans ook over een hogere capaciteit en zijn veelal groter en iets zwaarder dan de powerbanks met enkele poort en/of lagere capaciteit.

1 USB-poort
2 USB-poorten
3 USB-poorten

iHave powerbank

Vergeet de extra accessoires niet!

Doorgaans wordt er slechts 1 kabel per powerbank meegeleverd, om meerdere toestellen gelijktijdig op te laden is de aanschaf van een extra kabel vereist. De powerbank zelf dient ook opgeladen te worden, dit kan thuis via het stopcontact of in de auto, deze laders worden vaak niet inbegrepen en zijn toch wel erg handig. Hieronder ons aanbod kabels, thuisladers en autoladers:

Kabels
Thuisladers
Autoladers

Alle merknamen en logos zijn en blijven eigendom van hun rechtmatige eigenaars. Alle prijzen op de Fixit Antwerp website worden inclusief BTW weergegeven.